Om mig

Jag heter Görel Enegren, är född 1960 och har två vuxna döttrar. Utöver att djupt värdesätta gåvan med mänskliga möten - både professionellt och privat - är jag en sån där människa som inte kan leva utan naturen och allt den kan bidra med i form av skönhet, lugn och återhämtning. Musik är ytterligare något som alltid funnits i mitt liv. På senare tid har jag börjat leka med olika färg- och bilduttryck, och försöker att inte grämas över att jag tidigare låtit mig hejdas av känslan att jag inte "kan". Bättre sent än aldrig.

Mina tidigare arbeten har verkligen skiftat i karaktär: allt från att vara mellanchef på ett par kulturinstutitioner, vårdbiträde, sjöman, filmöversättare... till att t.ex. arbeta utomlands. Det har tagit mig nästan ett helt arbetsliv att komma underfund med vad det är jag egentligen ska syssla med, och detta är jag glad över i dag; en gedigen livserfarenhet har visat sig vara en stor tillgång i mitt arbete med människor.

För mig - som för många andra - krävdes en livskris för att börja prioritera rätt saker i tillvaron. När jag blev änka 2004 vände jag blad i livet - på flera olika plan - och påbörjade mina studier i psykologi.

 

Relevanta utbildningar och kurser:

Ettårig Högre Personaladministrativ Kurs
Företagsekonomiska Institutet

Certifieringskurs, och fördjupning, i Programmet för Sorgbearbetning™
Svenska  Institutet för Sorgbearbetning

Två års studier i psykosyntes, med över 50 timmar i egen terapi
Huma Nova.

Ett års studier i Kognitiv Beteendeterapi
Sverigehälsan bl.a.

Grundkurs i MI - Motiverande Samtal
MiMiA